|
|
|
|
|
|
Home
Webshop
|
|
Producttips
Kaarsen gieten
Benodigdheden
Gietmal
Centreernaald of pithouder,
rubberen afsluitdopje of kneedbare
lekstop
Platte kaarsenpit in de juiste maat
Paraffine, gietmix of eigen
paraffine-stearine mengsel (7 delen
paraffine op 1 deel stearine).
Alle soorten noemen wij vervolgens
was.
Gietketel, Gietset of Mini-Bain
met elektrisch kookstel
Thermometer, roerstaafje en
schaar
Stap 1
de was smelten
De was verwarmen tot 90º C
Goed doorroeren!
Zie voor kaarsen kleuren,
handleiding kleurpillen
Stap 2
Pit in mal rijgen
Rijg de pit door de naald.
Haal de naald met pit van boven
naar onder door de mal en dan
door het rubber afsluitdopje.
Met de Gildewerk Pitprikker gaat
dit gemakkelijker.
Centreernaald verwijderen.
Let op: 2-delige mal eerst in elkaar
zetten.
Stap 3
Pit spannen
Centreernaald
in de inkepingen
aan bovenzijde
van de mal leggen.
Knoop de pit aan de naald.
Pit strak trekken en afsluitdopje
stevig
aantrekken.
U kunt ook kneedbare lekstop
gebruiken om de mal af te sluiten.
Stap 4
Het vullen van de mal
Ingieten tot net onder de rand.
Meteen na het gieten tegen de
zijkant
van de mal tikken om luchtbelletjes
te laten ontsnappen.
Na ca. anderhalf uur is de was
gestold, maar nog niet hard.
U ziet een krimpgat. Prik enkele
potlooddikke
gaten rond de pit.
Stap 5
Het stollen van de was
Als de kaars is afgekoeld het
krimpgat
bijvullen met hete was.
Stap 6
Het lossen van de kaars
(ca. 1 uur na het bijvullen)
Het rubberen afsluitdopje of de
kneedbare lekstop verwijderen.
2-Delige mal nu losmaken.
De mal op zijn kop houden.
Door in de mal knijpen
en aan
de centreernaald
te trekken,
haalt u de kaars uit de mal.
Handleiding Kaarsen gieten
« terug
|
|
|
Copyright © Gildewerk 2010 |
|
|