Kaarsenmaken en zeepmaken

Zinvolle en creatieve activiteiten voor mensen met een handicap

Ambachtelijke zeep onderscheidt zich van fabriekszeep in uitstraling en door de grote variëteit. Zelfs bij de meest eenvoudige ambachtelijke handzeep valt dit direct op samen met de kwaliteit naast de verassingloze fabriekszeep.

Maken

Kaarsenmaken en zeepmaken zijn bij uitstek geschikte activiteiten voor instellingen binnen de gezondheidszorg. In de kaarsenmakerijen en zeepmakerijen komt het aan op teamwork. Alle deelnemers dragen hun steentje bij. Iedereen proeft de voldoening van ambachtelijk werk en ervaart dat met vrij eenvoudige handelingen en uit simpele grondstoffen een goed verkoopbaar product ontstaat. Gildewerk heeft met het Eerlijk Ambacht-concept de drempel voor deze activiteiten zodanig verlaagd, dat ook voor “zwakkere” gehandicapten het uitoefenen van deze vakken is weggelegd.

Verpakken

De activiteiten in een Eerlijk Ambacht-atelier omvatten verschillende bezigheden, zoals doseren, mengen, dompelen, gieten, extruderen, vormen, snijden, stempelen en verpakken. Daardoor is er een breed scala aan inpassingmogelijk heden voor de cliënten van uw instelling. Productie is geen doel op zich, maar een middel om de deelnemers een zinvolle en aantrekkelijke dag besteding te bieden. De handelingen zijn rust gevend. Werkdruk en prestatiedwang ontbreken. Wel aanwezig is de mogelijkheid tot zelfontplooiing. Kaarsenmakers en zeepmakers zijn terecht trots op hun werk. Het is een echt ambacht, waarin ze ver kunnen doorgroeien en veel creativiteit kunnen ontwikkelen.

Verkopen

Het zijn veilige en schone bezigheden, die een aangename ambiance mogelijk maken. De combinatie van bijzondere vormen, geur en kleur maakt het werken met kaarsen en zeep tot een waar feest. Het gebruik van verschillende technieken doet een beroep op de creativiteit. Met de hoogwaardige basisgrond stoffen, in combinatie met vele kleuren en geuren, kunnen mooie, ambachtelijke pro duc ten gemaakt worden. Beide activiteiten zijn zo opgebouwd dat er geen afval overblijft; alles wordt gebruikt. De eindproducten hebben een professionele uitstraling en zijn goed verkoopbaar. Het Gildewerk-assortiment biedt bovendien Eerlijk Ambacht verpakking en en presentatiematerialen om de verkoop te ondersteunen.

Activiteiten op maat voor de gezondheidszorg

Honderden Instellingen in verschillende landen maken zelf Eerlijk Ambacht kaarsen of zeep met de apparatuur, gereedschappen, grondstoffen en materialen van Gildewerk. Al zo’n 25 jaar is Gildewerk een vertrouwd leverancier van activiteiten in de gezondheidszorg.

Gildewerk stelt zich ten doel de voorwaarden te scheppen voor ambachtelijk werk binnen instellingen in de gezondheidszorg. Wij voeren daartoe een zeer compleet assortiment, geven voorlichting en informatie en verzorgen trainingen voor activiteitenbegeleiders. We zorgen er samen met u voor, dat uw nieuwe activiteiten een succes worden.

Maak kennis met het Eerlijk Ambacht-concept

De grondstoffen voor Eerlijk Ambacht zeep zijn puur plantaardig. Dat deze producten dierproefvrij zijn spreekt voor zich.

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend en kosteloos bezoek aan een Gildewerk infocentrum. U maakt dan kennis met alle facetten van het Eerlijk Ambacht-concept. Wilt u liever eerst meer schriftelijke informatie ontvangen? Die sturen we u graag toe.