Producttips

Hoe te werken met Eco-was?Voor een probleemloze verwerking van deze milieuvriendelijke was adviseren wij u om onderstaande tips in acht te nemen:

Eco-was wordt gedompeld of gegoten bij een temperatuur van 55º C.

Eco-was dompelen

Voor het dompelen van 100 % eco-was kaarsen adviseren wij de kaarsen maximaal tot een diameter van 1 cm te dompelen. Dikkere kaarsen scheuren tijdens het afkoelen. Pitmaat: platte pit 3x12.

Eco-was gieten

De meest geschikt mallen voor het gieten met 100 % eco-was kaarsen zijn korte, smalle en ronde mallen zoals onze klokkaars nr. 2, stompkaars nr.1 maar verrassend goed gaat ook de conische ster of de kegel. Dikkere, lange kaarsen kunnen scheuren tijdens het afkoelen. Door het toevoegen van 10 % paraffine T119 scheuren de kaarsen minder snel. Let op: de giettemperatuur moet dan minimaal 65º C zijn.

Wij adviseren de volgende pitmaten:

Klokkaars nr. 2 platte pit 3x14
Stompkaars nr. 1 platte pit 3x16
Conische ster platte pit 3x16
Kegel platte pit 3x14

Kaarsen van eco-was kunnen gaan lekken. Wij adviseren om de kaarsen te dompelen in Gildewerk Coatingwas. Door het hogere smeltpunt (dompeltemperatuur 75º C) ontstaat een wand die het lekken tegengaat.

Heel goed gaat ook het vullen van potjes en glazen. Wij adviseren waxpit PPB-00010 met een pitvoetje (PVH-2K300). Houdt u van een geurtje in de kaars, meng dan de eco-was met maximaal 10% geurparaffine en vul het mengsel in een recht of gebogen votiefglaasje.

Met deze Eco-was zijn wij nog volop in ontwikkeling. Dit kunt u volgen:

  • op onze website
  • in het product nieuws
  • of door contact op te nemen met ons

    Handleiding Eco-Was

    « terug