Producttips

Kaarsen in tuinpotjesDe vervaardiging van tuinkaarsen vormt een leuke afwisseling op het gebruikelijke werk in de kaarsenmakerij. Het vergt geen extra investeringen en er is maar weinig gesmolten was voor nodig. Ook een kaarsenmakerij met een beperkte capaciteit kan daardoor de productie flink uitbreiden.

Gildewerk levert terracotta tuinpotjes in verschillende maten. De kleinere modellen zijn ook binnenshuis uiterst decoratief. Voorzie de kaars in dat geval van een binnenpit.


Werkwijze
1. Dompel de buitenpit in paraffine. Hou de pit enkele tellen onder tot er luchtbelletjes opstijgen. Laat de pit afkoelen.
2. Snij of knip de pit op maat. Tip: Men kan de pit vastzetten met gips. Meng het gips met water tot een stevig papje. Leg 1 lepeltje gipsmassa op de bodem van het potje en zet de voorgewaxte pit erin. Laat het gips uitharden. Voor binnenpit zijn er een ronde pitvoetjes.
3. Vul ongeveer driekwart van de pot met paraffine- granulaat of brokjes oude, ongekleurde paraffine.
4. Naar wens: kleur was van 90-95°C met een kleurpil (maximaal 1 tablet per liter). Als u citronella door de was mengt, ontstaat een anti-muggenkaars.
5. Vul de pot bij met de (gekleurde) was.
6. Vul de pot voor een tweede keer bij indien er luchtbelletjes in de waslaag zitten.

Handleiding Kaarsen in tuinpotjes

« terug