Producttips

Transferpapier voor inkjetTransferpapier voor het overbrengen van foto’s en afbeeldingen op kaarsen. Formaat: 210 x 297 mm (A4). Geschikt voor inkjet-printers.

Gebruik
1. Stem de afmeting van de afbeeldingen af op de kaarsen. Druk de afbeeldingen met een inkjet-printer af op de gladde, mat-witte zijde van het transferpapier. Gebruik geen laserprinter of kopieermachine.
2. Wacht 30 minuten totdat de inkt droog en watervast is.
3. Knip de afbeeldingen zorgvuldig uit.
4. De uitgeknipte afbeelding een minuut in water onderdompelen. Daarna voorzichtig van het dragerpapier op de kaars schuiven.
5. Schuif de afbeelding op de juiste plek. Eventuele luchtbelletjes met een vochtige spons wegstrijken.
6. Minimaal een uur laten drogen.

De ondergrond van het transfer is witachtig. Daardoor steken de afbeeldingen goed af tegen donkere kaarsen. Dit betekent echter ook dat de witte ondergrond zichtbaar blijft op delen waar geen inkt zit. Overdompelen met kaarsenlak of paraffine (>80ºC) zorgt voor een goede hechting en beschermt de afbeelding.

Waarschuwing:
Alleen gebruiken onder toezicht van een volwassene en volgens de gebruiksvoorschriften hierboven. Alleen inkjet-printers gebruiken. Het is aan de gebruiker om vooraf te bepalen of de printer geschikt is voor het transferpapier. Kaarsen nooit onbewaakt laten branden en altijd een onbrandbare ondergrond gebruiken. Transferpapier dat uitsteekt boven het reeds opgebrande deel van de kaars steeds zorgvuldig afknippen.

Handleiding Transferpapier voor inkjet

« terug