Zeepkwaliteitssysteem

Gildewerk maakt verantwoord zeepmaken een stuk gemakkelijker

Wie zeep maakt, moet aan bepaalde eisen voldoen. Dat weet iedereen. Dat is ook logisch, omdat het product met de huid in aanraking komt. Als dat irritaties teweeg brengt kan dat aan de huid liggen, maar ook aan de zeep. Indien de maker van de zeep zich gehouden heeft aan bepaalde eisen, valt hem niets te verwijten. Het aantal eisen waaraan de zeepmaker moet voldoen, kan Gildewerk voor u beperkt houden indien u zich abonneert op het Zeep Kwaliteitssysteem.

Het Zeep Kwaliteitssysteem van Gildewerk is ontwikkeld door de broers Michiel en Maarten Teunissen in samenwerking met de Keuringsdienst van Waren. Het systeem voldoet aan de nieuwe EU-wetgeving, die op 1 januari 2004 is ingegaan.

Dr. M.W.E. (Michiel) Teunissen MBA, apotheker-farmacoloog, heeft lange tijd gewerkt voor Rhône-Poulenc (thans Aventis), een van de grootste medicijnenfabrikanten van Europa, en bij en Astra Zeneca. Bij Rhône- Poulenc was hij manager kwaliteitszorg en hij had hiermee de supervisie over systemen zoals nu ook voor Gildewerk zijn opgezet.
Ing. M.L.J. (Maarten) Teunissen kent u als de directeur van Gildewerk. De broers hebben hun kennis en ervaring gebundeld om te komen tot een systeem dat niet alleen wettelijk waterdicht is volgens de EU-wetgeving, maar dat ook eenvoudig uit te voeren is binnen instellingen in de gezondheidszorg. Dit systeem is voorgelegd aan de Keuringsdienst van Waren, die er uiterst tevreden mee is.

Risico’s minimaliseren

Het Zeep Kwaliteitssysteem is gebaseerd op een taakverdeling tussen de Zorginstelling en Gildewerk. De Zorginstelling moet behalve hygiënisch werken voortaan ook een logboek bijhouden en kenmerken aanbrengen op de zeep.

Gildewerk levert alle benodigdheden van het Zeep Kwaliteitssysteem en zorgt er o.a. voor dat zij het eerste aanspreekpunt wordt voor consumenten die vragen of klachten hebben. Met het Zeep Kwaliteitssysteem neemt Gildewerk u veel werk uit handen en minimaliseert u de risico’s.

Het gebruik van een kwaliteitssysteem is wettelijk verplicht. Het systeem van Gildewerk zorgt ervoor dat het voor uw instelling mogelijk en betaalbaar blijft om veilig te produceren. U kunt zonder verdere verplichtingen uitgebreide informatie over het Gildewerk Zeep Kwaliteitssysteem aanvragen.